Overwinteren


Monique, Gerbrand en Ticho zijn drie jeugdvrienden van inmiddels dertig. Ze lijken in hun werk en privé-leven gestrand. Monique, met lege handen teruggekeerd uit de VS, gaat op zoek naar een woning terwijl ze bij de vereenzamende Ticho logeert. Als zij erachter komen dat Gerbrand al weken in een motel woont omdat zijn huwelijk op de klippen gelopen is, halen ze direct zijn spullen op.

In dit nieuwe nest komen ze op krachten en helpen elkaar met kritiek en genegenheid weer op de been.

Overwinteren ging in mei 2007 in première en was dermate groot succes dat we de voorstelling in september van dat jaar opnieuw speelden. We namen de voorstelling echter niet op tournee, omdat we vonden dat de voorstelling te zeer verbonden was met de speellocatie – de bovenste verdieping van het oude Volkskrantgebouw op de Wibautstraat in Amsterdam.

regie: Marijke Schermer spel: Thomas de Bres, Kristen Denkers en Stefan Rokebrand tekst: Willem de Vlam dramaturgie: Tom Helmer concept: Tom Helmer en Willem de Vlam toneelbeeld: Teun Castelein grafische vormgeving: Debbie Mollenhagen productie en publiciteit: Helly Pollaert

Overwinteren werd financieel ondersteund door het Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten en het LIRAfonds.

met dank aan: Toneelgroep Dood Paard, Toneelgroep Alaska, de Theatercompagnie, Mighty Society, Erik Denkers, Urban Resort, Stadsschouwburg Amsterdam en Woningbouwvereniging het Oosten.

spelfoto’s

©Annette Kamerich

bekijk de hele voorstelling