Hond

Albert is een reclameman die zijn weelderige verslavingen niet meer kan betalen. In een vakantievilla op een eiland in de Middellandse Zee, vraagt hij zijn jeugdvrienden Eef en Roel hem te helpen van zijn dure gewoontes af te komen. Daarvoor zijn zij niet geschikt: Eef leeft al jaren als een sociaal en moreel raadsel. Roel is columnist.

Tijdens het gevecht met Alberts verslavingen, blijkt hoe moeilijk het is om meester te worden over het bestaan.

Hond ging in september 2009 in Amsterdam in première. De voorstelling werd door pers en publiek enthousiast ontvangen. Vanaf februari 2011 maakte Hond een tournee langs dertig theaters door heel Nederland. Voor deze tournee nam Thomas de Bres de rol van Tijn Docter over.

[spelfoto’s]

Pers:

het Parool: “In levensechte dialogen gaat het drietal elkaar verbaal te lijf. De Vlam munt uit in puntige oneliners, die regelmatig een golf van gegrinnik door de kleine zaal in Plantagedok sturen.”
Elsevier: “Energiek Spel, sterke teksten”
theaterjournaal.nl: “‘Hond’ is een visuele en boeiende trip van begin tot eind en een absolute aanrader.”
8Weekly: “een lust voor oog en oren.”

Lees, als u even tijd heeft, ook de uitgebreide bespreking door Vincent Kouters, recensent van de Volkskrant voor het domein voor kunstkritiek.

Door:

tekst: Willem de Vlam regie: Vincent Rietveld spel: Thomas de Bres, Harpert Michielsen & Freek Brom dramaturgie: Tom Helmer vormgeving: Wikke van Houwelingen & Marloes van der Hoek lichtontwerp & techniek: Eva Donker grafisch ontwerp: Debbie Mollenhagen

met dank aan:
Theaterplatform PickUp, Zwart Schaap

[NFPK][AFK][FVDL][NORMA][MELANIE]

Spelfoto’s

©Stephan van Hesteren

Video

Bekijk de registratie van de hele voorstelling hieronder: