Blind

poster Blind
Eind jaren negentig: een enge milleniumbug hing ons boven het hoofd, op de aandelenmarkten stond de internetbubbel op barsten en in Amsterdam brandde discotheek de RoXY af. In Blind speelt Lizzy Timmers drie jonge vrouwen die hun tanden op elkaar moeten zetten als de geschiedenis ineens een andere loop neemt.

Blind kijkt tien jaar terug en vertelt over de vlecht van vrije tijd, geld en geluk.

Blind ging op 8 juni 2006 in première in de Nieuwe Anita in Amsterdam. Na een serie van enkele speelweken was de voorstelling het seizoen erop nog in verschillende steden te zien. Bij de voorstelling toonden we een kleine expositie met foto’s van Cleo Campert, die paradijsvogels in de legendarische discotheek de RoXY vastlegde. Daarnaast vroegen we verschillende gasten om met ons te reflecteren op het fin-du-siècle. Van deze gesprekken zijn opnames gemaakt. Er wordt getracht die te achterhalen.

Blind werd financieel mogelijk gemaakt door het Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten, het VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

spel Lizzy Timmers tekst & concept Tom Helmer en Willem de Vlam eindregie Carola Arons grafisch ontwerp Debbie Mollenhagen fotografie Iwan Baan vormgeving Teun Castelein publiciteit en productie-assistentie Jacobien Elffers.

spelfoto’s

©Iwan Baan

video

Bekijk de hele voorstelling hier: