(meer scenefoto's)

De Historische KeukenSpeciaal voor de bezoekers van de voorstelling De Zoon wordt er in verschillende theaters een 17e eeuwse pot gekookt door Kok/Archeologe Claudia Vandepoel en haar rondreizende Historische Keuken.

De gerechten die worden gekookt passen bij de tijd dat de gebroeders de Witt nog hun maaltijden in betrekkelijke rust genoten. Per theater is het menu aangepast aan de omgeving, sfeer of voorkomend menu in de 17e eeuw, zoals dat in die streek gegeten werd.

De bezoekers van de voorstelling krijgen zo een unieke kans om een verse historische maaltijd te proeven. De gerechten worden diezelfde dag gekookt en ca anderhalf uur voor aanvang van de voorstelling uitgeserveerd.

Bij de smaak van de 17e eeuw moet u denken aan 'Franse' smaken; bij de in die tijd nog voornamelijk agrarische samenleving werden alle maaltijden met zorg voor de ingrediënten samengesteld. Niets ging verloren. De wijze van specerijen toedienen en smaak verhogen doet ook nu nog sterk aan de Franse keuken denken.

Op onze speellijst kunt u precies zien in welke theaters Claudia het diner verzorgt.

Voor meer informatie over het menu:

Claudia Vandepoel
info@dehistorischekeuken.nl
www.dehistorischekeuken.nlDe Historische Keuken reist dankzij het SNSReaal fonds mee met Opium voor het Volk.