Help mee!

Opium voor het Volk gelooft dat theater met een boodschap toegankelijk moet zijn. Als je het niet op een eenvoudige, aansprekende manier kunt zeggen, dan heb je er niet lang genoeg over nagedacht, of weet je niet waar je over praat, vinden wij. Met dit uitgangspunt maakt Opium voor het Volk al meer dan tien jaar toneel over de toestand van het Nederlandse brein.

Voor elke voorstelling grabbelen we in onze eigen ideeënwereld en die van u, op zoek naar nieuwe idealen, piepjonge symbolen en kersverse denkfouten. We weten buitengewoon getalenteerde acteurs en regisseurs te strikken om mee samen te werken en konden u daardoor telkens voorstellingen bieden die amuseerden, roerden en stof tot nadenken gaven. De eerste negen voorstellingen hebben ruim driehonderd keer gespeeld en u zat bij elkaar meer dan 20.000 keer in de zaal. En gelukkig bleef u komen.

Op het moment van schrijven (december 2015) zijn wij onze tiende voorstelling, De Allesgelover, aan het maken. De eerste van een serie van vijf, die we Project Homunculus noemen. In vijf voorstellingen belichten we telkens één culturele kwaal, te beginnen met het opkomende complotdenken. Wij zijn vol overgave aan het werk, en we hebben uw hulp hard nodig.

Hoe kunt u ons helpen?

Als u geprikkeld of geraakt bent geweest door onze voorstellingen: zegt het voort. Neem uw vrienden en familie mee, vertel over ons op borrels en feestjes, Like ons op Facebook en stuur uw vrienden een link naar de voorstelling door. Het is tenslotte aan uw aanstekelijke verhalen over onze voorstellingen te danken dat we gegroeid zijn van onze eerste voorstelling voor veertig man in een kelder in Amsterdam, tot de middelgrote zalen in heel Nederland. Dus als u van onze voorstellingen geniet, blijft u dat dan alstublieft wijd en zijd rondbazuinen!

Word donateur!

Natuurlijk hebben we ook uw financiële steun hard nodig. Enerzijds worden de overheidsfondsen steeds meer afgeknepen, anderzijds kunnen de theaters hogere bedragen bieden voor onze voorstellingen. We kunnen het gat proberen op te vangen door onze artistieke ambities in te binden, maar we willen natuurlijk wel theater blijven maken; geen veredelde powerpoint-presentaties. We willen voorstellingen blijven maken waar niet alleen voor het hoofd, maar ook voor oog, oor en hart wat te beleven is. Dat betekent dat we de inzet willen blijven vragen van de beste acteurs, regisseurs en ontwerpers die we kunnen vinden. Dat we tijd en aandacht willen besteden aan een project, zodat we het niet onvoldragen de planken op hoeven te trekken. Dat allemaal omdat we u het best mogelijke theater willen bieden.

Als u ons een warm hart toedraagt en het belangrijk vindt dat er goed toneel met aansprekende inhoud te zien is, help dan mee.

Uw Naam
Type uw naam alstublieft voluit in het vak.

voorbeeld: 'Bert de Vries'


Uw emailadres

Uw schenking:

Kies uw bank:


iDEAL

Uw schenking wordt voor ons verwerkt door STG Mollie Payments.

Overmaken

U kunt uw schenking ook overmaken naar:
Stichting Opium voor het Volk
NL96 RABO 0107 1792 53.
Vergeet dan ook niet even een mailtje naar info@opiumvoorhetvolk.com te sturen, zodat we u bijtijds kunnen bedanken.

Bedankt!

We zijn u voor elk bedrag dankbaar. Elke donateur ontvangt daarom een uitnodiging voor een intieme voorvertoning van de voorstelling, maar gulle gevers willen graag extra bedanken. Iedereen die meer dan €50 doneert, ontvangt een Opium voor het Volk-Bedankpakket met daarin onder andere de registratie van de voorstelling en een gesigneerd tekstboekje.

ANBI

Opium voor het Volk is door de belastingdienst aangemerkt als een 'Algemeen Nut Bevorderende Instelling'. Deze ANBI-status brengt met zich mee dat uw schenking aan Opium voor het Volk voor 125% aftrekbaar kan zijn van uw inkomstenbelasting. Op de ANBI-pagina vindt u hier meer informatie over, en kunt u bovendien in onze jaarverslagen lezen hoe we met onze middelen omgaan.